ZVEZA SLOVENSKIH ČASTNIKOV

OBMOČNO ZDRUŽENJE MARIBOR

15. TRADICIONALNO URJENJE IN DRUŽABNO SREČANJE ENOTE OZSČ MARIBOR – SLIVNICA

Zadnja majska sobota je za nami in z njo vselej nepozabno urjenje in druženje članstva, pristašev, sokrajanov enote OZSČ MB - Slivnica ter gostov iz hoške, malečniško-ruperške, dupleške in rotovške enote. Kraj dogajanja je celo svetovno znan po motokros dirkah najvišjega ranga na znameniti radizelski progi. Vodstvo AMD Orehova vas smo že v januarju letos zaprosili za dovoljenje, da nam omogočijo pripravo in izvedbo naše lastne aktivnosti, ki je vselej podprta s strani krovne častniške organizacije, občine Hoče – Slivnica in SD Franc Lešnik – Vuk iz Hotinje vasi. Vodstvu AMD Orehova vas, na čelu z Jožefom Žunkovičem, se za gostoljublje še enkrat zahvaljujemo. Nenazadnje lahko tudi povemo, da smo v akciji OČISTIMO SLOVENIJO, v soboto 24.03. letos, prav na njegovo pobudo, je tudi član naše enote, skupaj z nekaj veterani vojne za Slovenijo iz Maribora pomagali očistiti tudi del motokros območja.Vreme je zjutraj pokazalo več obrazov, a na koncu se je v soncu zasmejalo. In z njim tudi mi, saj nam je šlo kot po maslu, tako pri urjenju, še bolj pri druženju. Zalednika sta se tudi tokrat izkazala. Vsega je bilo dovolj. Skupaj s častnimi gosti se je urjenja in kasnejšega druženja udeležilo 51 udeležencev. Žal, tudi tokrat, zaradi drugih obveznosti , ni mogel med nas naš župan Jože Merkuš. Po končanem urjenju v streljanju s serijsko zračno puško in metu šolske bombe na cilj nas je pozdravil predsednik krovne častniške organizacije Jože Škof. Kot vselej je izrazil zadovoljstvo v zvezi z aktivnostjo in prizadevnostjo vodstva in članstva enote. Poudaril je pomemben prispevek občine Hoče – Slivnica pri delovanju območnega združenja in vanj vključenima občinskima enotama. Napovedal je aktivnosti in termine le-teh, ki sledijo in obljubil, da bo do konca leta organizirano strokovno predavanje o teroristični dejavnosti, ki je v današnjih časih še posebej aktualna. Izpostavil je disciplinirano  in varno vodenje obeh urjenj in pohvalil vodje tekmovanja in njihove pomočnike. Vsem dobitnikom pokalov in priznanj, kakor tudi vsem ostalim udeležencem v aktivnostih je v olimpijskem slogu – važno je sodelovati – čestital. Sledila je razglasitev rezultatov. Fotografov kajpak ni manjkalo.

Mšb/cilj è 1. Slavko Habjanič– 30 tč      2. Boštjan Gril – 25 tč  3. Franc Rižnar -20 tč Ser. ZP/pos. - M è 1. I. Pahor, 80 kr. 2. L. Lederer, 75 kr.    3. J. Lah, 74 kr.

Ser. ZP/pos.- Ž è 1.M. Pahor, 69/kr., 2. S. Bratuša, 62 kr.  3. M. Györek, 55 kr.;Ser. ZP ekipno: 1. Enota H - M–R, 217 kr.  2. Enota Sli-2, 215 kr.  3. Enota Sli-1, 176 kr.

Harmonika muzikanta Frančeka in Hermanova trompeta sta oznanili pričetek vselej čudovitega druženja. Bolj zagreti so se tudi zavrteli, pevci so zapeli kot slavčki, tudi aktualnih vicev ni manjkalo. In kaj so si pripovedovale članice – sokrajanke, kdo bi vedel, a njihova vedrina je pričala o tem, da govorijo o lepih stvareh. Fotograf Mihael je poskrbel, da smo si lahko na velikem monitorju ogledali marčno čistilno akcijo. Dolgo smo vztrajali. Kot se spodobi, smo pospravili za seboj. Čakajo nas nove naloge.

Bruno Kremavc, stotnik